Työnhaun voi aloittaa kätevästi verkossa

Jos jäät työttömäksi, aloita työnhakusi verkossa osoitteessa www.te-palvelut.fi. Kirjaudu verkkopalveluun pankkitunnuksella tai sirullisella henkilökortilla. Työnhakusi alkaa heti, kun olet vastannut verkkopalvelun kysymyksiin ja lähettänyt tiedot.

Lomautettujen asiointi TE-toimistossa muuttuu

Lomautettujen pitää 1.7.2013 alkaen ilmoittautua itse työnhakijaksi verkossa osoitteessa www.te-palvelut.fi, koska ryhmälomautusmenettely poistuu käytöstä. Työnhaku ei siten tule enää voimaan työnantajan ilmoituksella, jos lomautus on alkanut heinäkuussa tai myöhemmin.

Tukipaketin vaikutus työttömyysetuuteen

Työsuhteen päättymiseen liittyvä taloudellinen etuus (tukipaketti) estää ansiopäivärahan maksamisen ajalta, jolle tukipaketti jaksotetaan. Tukipaketin maksamisesta voidaan sopia esimerkiksi yt-neuvottelujen tai työsuhteen päättymisen yhteydessä.

Muistettavia asioita lomautuksesta

Lomautuksen toteutustapaan, ansiopäivärahan hakemiseen ja sen maksamiseen lomautusajalta liittyy muutamia muistettavia asioita.

Ansiopäivärahan perusosa nousi 1.1.2013 alkaen

Perusosa nousi 32,46 euroon päivää kohti eli noin 3,5 prosenttia. Korotus ei kuitenkaan nosta ansiopäivärahoja 3,5 prosentilla. Esimerkiksi 77,56 euron päiväraha nousi vuoden alusta 78,20 euroon päivää kohti.