Ansiopäivärahan perusosa nousee 32,66 euroon vuonna 2014

Ansiopäivärahan perusosaa ja taitekohtaa korotetaan vuoden 2014 alusta. Ansiopäiväraha koostuu perusosasta, ansio-osasta ja mahdollisista korotusosista. Ansiopäivärahan perusosaa korotetaan 20 sentillä kansaneläkeindeksin tarkistuksen myötä ja on siten 32,66 euroa vuoden 2014 alusta lukien.

Työttömyysturvalakiin esitetään muutoksia

Sosiaali- ja terveysministeriön tiedote 29.8.2013: Työttömyysturvaan ehdotetaan useita muutoksia, jotka koskisivat muun muassa ansiosidonnaisen päivärahakauden pituutta, työssäoloehtoa ja ikääntyneen työntekijän niin kutsuttua lisäpäiväoikeutta. Muutokset perustuvat hallitusohjelmaan sekä työmarkkinajärjestöjen keväällä 2012 solmimaan työurasopimukseen. Tavoitteena on yksinkertaistaa lainsäädäntöä ja lisätä työttömyysturvan kannustavuutta.

Työttömyyskassa Pron jäsenille uusi palvelu: Tieto hakemuksen saapumisesta

Työttömyyskassa Pro on ottanut käyttöön uuden palvelun...

Työnhaun voi aloittaa kätevästi verkossa

Jos jäät työttömäksi, aloita työnhakusi verkossa osoitteessa www.te-palvelut.fi. Kirjaudu verkkopalveluun pankkitunnuksella tai sirullisella henkilökortilla. Työnhakusi alkaa heti, kun olet vastannut verkkopalvelun kysymyksiin ja lähettänyt tiedot.

Lomautettujen asiointi TE-toimistossa muuttuu

Lomautettujen pitää 1.7.2013 alkaen ilmoittautua itse työnhakijaksi verkossa osoitteessa www.te-palvelut.fi, koska ryhmälomautusmenettely poistuu käytöstä. Työnhaku ei siten tule enää voimaan työnantajan ilmoituksella, jos lomautus on alkanut heinäkuussa tai myöhemmin.