Käsittelytilanne Työttömyyskassassa 25.10.2020 17:45


Alkava hakemus: 17.10.2020

Jatkohakemus: 23.10.2020

Soviteltu hakemus: 22.10.2020

Päivämäärät tarkoittavat hakemuksia, jotka ovat saapuneet kassalle ko päivänä ja joita käsittelemme juuri nyt.

  •  Alkava hakemus tarkoittaa hakemusta, jolla jäsen hakee ansiopäivärahaa ensimmäistä kertaa tai yli kuuden kuukauden tauon jälkeen.
  • Jatkohakemus tarkoittaa kokonaan työttömän, lomautetun tai koulutuksessa olevan hakemusta, jossa ei ole katkosta tai muutosta edelliseen hakemukseen verrattuna.
  • Soviteltu hakemus tarkoittaa hakemusta, jolla jäsen hakee soviteltavaa päivärahaa ja hänellä on töitä hakujakson aikana.

Hakemukset käsitellään saapumisjärjestyksessä. Työttömyyskassa lähettää mahdollisesti annetun päätöksen sähköiseen asiointiin, kotiin tai Netpostiin jäsenen oman valinnan mukaisesti.

Toivomme hakijoilta kärsivällisyyttä, koska käsittelyajat ovat pidentyneet johtuen Korona viruksen aiheuttamista lomautuksista.

Oman hakemuksen käsittelytilannetta voi seurata työttömyyskassan Sähköisessä asioinnissa kohdassa Hakemukset ja liitteet -> Käsittelyseuranta.

  • Saapunut: hakemus on saapunut työttömyyskassaan, mutta sitä ei ole vielä otettu käsittelyyn
  • Valmis/Arkistoitu: hakemus on käsitelty ja maksu/päätös on tehty.

Jos hakemuksessa ei ole päätöksen antamista varten tarvittavia tietoja, kassa pyytää puuttuvan selvityksen hakijalta itseltään, palkanlaskijalta tai toiselta viranomaiselta. Jos hakemuksessa on vasta omavastuuaika, se jätetään odottamaan jatkohakemusta.

Työttömyyskassan maksamat etuudet (ansiopäiväraha, vuorottelukorvaus ja liikkuvuusavustus) eivät aina ole nostettavissa maksupäivänä heti aamusta. Tämä johtuu yhteiseen euromaksualueeseen (SEPA) siirtymisestä. Etuudet ovat kuitenkin tilillä maksupäivänä.