Käsittelytilanne Työttömyyskassassa 21.01.2020 00:15


Alkava hakemus: 07.01.2020

Jatkohakemus: 20.01.2020

Soviteltu hakemus: 12.01.2020

  •  Alkava hakemus tarkoittaa hakemusta, jolla jäsen hakee ansiopäivärahaa ensimmäistä kertaa tai yli kuuden kuukauden tauon jälkeen.
  • Jatkohakemus tarkoittaa kokonaan työttömän, lomautetun tai koulutuksessa olevan hakemusta sekä hakemusta, jossa on töitä alle 30 tuntia.
  • Soviteltu hakemus tarkoittaa hakemusta, jolla jäsen hakee soviteltavaa päivärahaa ja hänellä on töitä hakujakson aikana enemmän kuin 30 tuntia.

Hakemukset käsitellään saapumisjärjestyksessä. Työttömyyskassa lähettää myös kirjallisen päätöksen kotiin (tai Netpostiin mikäli jäsen on valinnut tämän lähetystavan).

Oman hakemuksen käsittelytilannetta voi seurata työttömyyskassan Sähköisessä asioinnissa kohdassa Hakemukset ja liitteet -> Käsittelyseuranta.

  • Saapunut: hakemus on saapunut työttömyyskassaan, mutta sitä ei ole vielä otettu käsittelyyn
  • Valmis/Arkistoitu: hakemus on käsitelty ja maksu/päätös on tehty.

Jos hakemuksessa ei ole päätöksen antamista varten tarvittavia tietoja, kassa pyytää puuttuvan selvityksen hakijalta itseltään, palkanlaskijalta tai toiselta viranomaiselta. Jos hakemuksessa on vasta omavastuuaika, se jätetään odottamaan jatkohakemusta.

Työttömyyskassan maksamat etuudet (ansiopäiväraha, vuorottelukorvaus ja liikkuvuusavustus) eivät aina ole nostettavissa maksupäivänä heti aamusta. Tämä johtuu yhteiseen euromaksualueeseen (SEPA) siirtymisestä. Etuudet ovat kuitenkin tilillä maksupäivänä.