Työttömyyskassan käsittelytilanne 21.05.2024 13:45


Alkava hakemus: 10.05.2024

Jatkohakemus: 21.05.2024

Soviteltu hakemus: 13.05.2024

  • Alkava hakemus tarkoittaa hakemusta, jolla haet ansiopäivärahaa ensimmäistä kertaa tai yli kuuden kuukauden tauon jälkeen.
  • Jatkohakemuksella tarkoitetaan hakemusta jolla ilmoitat olevasi kokonaan työtön, lomautettu tai koulutuksessa.
  • Soviteltu hakemus tarkoittaa hakemusta, jolla haet soviteltavaa päivärahaa (sinulla on töitä hakujakson aikana).

Hakemukset käsitellään saapumisjärjestyksessä. Työttömyyskassa lähettää mahdollisesti annetun päätöksen sähköiseen asiointiin, kotiin tai Netpostiin valintasi mukaisesti. Alkava ja Soviteltu hakemus käsitellään manuaalisesti, jolloin niiden käsittely voi kestää hieman kauemmin kuin Jatkohakemus, joka yleensä maksetaan koneellisesti.

Voit seurata hakemuksesi käsittelytilannetta työttömyyskassan Sähköisessä asioinnissa kohdassa Hakemukset ja liitteet -> Käsittelyseuranta.

  • Saapunut: hakemuksesi on saapunut työttömyyskassaan, mutta sitä ei ole vielä otettu käsittelyyn
  • Valmis/Arkistoitu: hakemuksesi on käsitelty ja maksu/päätös on tehty.

Jos hakemuksessasi ei ole päätöksen antamista varten tarvittavia tietoja, kassa voi pyytää lisäselvityksiä sinulta, palkanlaskijaltasi tai toiselta viranomaiselta. Jos hakemuksessasi on kerätty vasta omavastuuaika (5pv) tai osa siitä, se jää odottamaan jatkohakemustasi.

Työttömyyskassan maksamat etuudet (ansiopäiväraha, vuorottelukorvaus ja liikkuvuusavustus) eivät aina ole nostettavissa maksupäivänä heti aamusta. Tämä johtuu yhteiseen euromaksualueeseen (SEPA) siirtymisestä. Etuudet ovat kuitenkin tililläsi maksupäivänä.