Verotus 1.1.2021 alkaen ja verokorttien lähettäminen työttömyyskassaan

10.11.2020

Verotus 1.1.2021 alkaen ja verokorttien lähettäminen työttömyyskassaan


Työttömyyskassa Pro saa 1.2.2021 voimaan tulevat verotiedot suoraan verottajalta, joten näitä verokortteja ei tarvitse lähettää työttömyyskassaan (edellytyksellä, että olet ollut työttömyyskassa Pron jäsenenä joulukuussa 2020).

Lähetä muutosverokortti työttömyyskassaan, jos olet hakenut muutosta ennakonpidätykseen.

Kun muutosverokortti on myönnetty työttömyyskassan etuutta varten, ennakonpidätys suoritetaan verokortissa määrätyn ennakonpidätysprosentin mukaan, vaikka se olisi alle 25 prosenttia. Sen sijaan palkkaa varten myönnetyn muutosverokortin ennakonpidätys on aina vähintään 25 prosentin suuruinen*.

Kätevimmin uuden muutosverokortin saat tilattua osoitteesta www.vero.fi/verokortti. Verkkopalvelussa voit joko tulostaa verokortin itse tai merkata verokortin suoraan työttömyyskassaan lähetettäväksi. Kun tilaat v. 2021 muutosverokortin lähetettäväksi suoraan Työttömyyskassa Prohon sähköisesti, on se kassalla seuraavana arkipäivänä.

Kirjautuaksesi verottajan palveluun tarvitset verkkopankkitunnukset, mobiilivarmenteen tai sirullisen henkilökortin.

*Verohallituksen 27.11.2015 antaman päätöksen mukaan ennakonpidätys suoritetaan vähintään 25 prosentin suuruisena, jos jäsenelle maksetaan työttömyyspäivärahaa tai vuorottelukorvausta ja ennakonpidätysprosentti on laskettu palkkaa varten.

Oman verotiedon tarkistaminen

Oman verotiedon voit tarkistaa Sähköisessä asioinnissa Tulo- ja verotiedot osion Verotiedot kohdassa.